mercredi 3 avril 2013

LA PARIS, ORCHESTRA NATIONALA DE MUZICA POPULARA DIN CHISINAU “LAUTARII” A INCINS ATMOSFERA DIN SALA LE PALACE.

Organizatorii acestui eveniment, asociatiile Connexions Moldavie si Toti Romani din Paris au reusit sa-si uneasca fortele pentru ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului, stabiliti in Franta sa se reuneasca pentru cateva ore in inima Parisului intr-o atmosfera muzicala de exceptie.
Luni, 1 Aprilie Orchestra “Lautarii” condusa de maestrul Nicolae Botgros, alaturi de interpreti indragiti din Romania si Republica Moldova, au concertat in fata unei sali arhipline in sala Le Palace din Paris. Romani de pe ambele maluri de Prut au asistat in premiera la Paris la un concert de zile mari in cadrul Festivalului Zilele Basarabiei la Paris cu prilejul celei de-a 95-a aniversari a Unirii Basarabiei cu Romania.

Melodia Dorul Basarabiei in interpretarea tinarului interpret Ion Paladi a dat startul unui program variat care a incantat publicul pe parcursul a peste 3 ore pline de emotii.

Cele peste 1000 de persoane prezente in sala au avut o intalnire de neuitat cu interpretii basarabeni Lidia Bejenaru, Nicolae si Sidor Glib, Ioana Capraru si Nicolae Cibotaru. Melodiile din repertoriul lor au readus dorul si lacrimile in ochii celor prezenti. O adevarata surpriza a fost prestatia scenica a celui mai tanar reprezentant din familia Lautarilor, Cristian Botgros care a reusit sa surprinda publicul printr-o prestatie muzicala excelenta alaturi de tatal sau Corneliu Botgros.

Invitata de onoare a acestei seri, cantareata de muzica populara Sofia Vicoveanca a adus din Bucovina, flori de cantec drag pentru romanii parizieni, ridicand in picioare intreaga sala. Cu elan tineresc si voie buna Doamna cantecului popular romanesc a reusit sa incinga atmosfera fiind aplaudata indelung de cei prezenti.

Concertul festiv al Orchestrei Lautarii din Chisinau a incheiat Festivalul Zilele Basarabiei la Paris din acest an. 
Speram ca Ziua Basarabiei, marcata in fiecare an pe 27 martie va fi si in continuare un prilej de intalnire si de cunoastere a adevaratelor valori culturale si istorice care ne unesc.

Aducem sincere multumiri publicului receptiv si tuturor celor care ne-au sustinut si incurajat:




Parteneri media:
Gazeta Basarabiei

Parteneri asociativi: Jeunes Moldaves, Clubul Liberal Franta, Constelation Culture, Pro-Neamul France


Parteneri:

Paris Saint-Cloud Hotel
VL AUTOS
OV-VA TOURS
Restaurant La Ferme de Malicorne
Ambiance Deco

Multumiri:


Biroul Relatii cu Diaspora (Chisinau, Dl Victor Lutenco)
TAROM (Paris, Dna Gabriela Oproiu)
Restaurantul BUTOIAS (Chisinau, Dna Valentina Alexa)

Pentru detalii si informatii contactati:

Violeta Gritcan, Presedinte Connexions Moldavie:
Tel. 00(33) 672909012
violeta@connexions-moldavie.eu
www.connexions-moldavie.eu

totiromani@gmail.com
www.totiromani.fr



UN PRODUS BASARABIAFEST©

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire