jeudi 5 août 2010

Partidul Comunistilor vrea inchiderea sectiilor de peste hotare

Manif. comunista
Juristul Partidului Comuniștilor, Sergiu Sârbu, a depus în această dimineață o cerere la Curtea de Apel. Astfel, comuniștii cer anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale privind constituirea secţiilor de vot suplimentare peste hotarele țării.

„Am depus o cerere de chemare în judecată prin care solicităm anularea hotărârii CEC. Răspunsul trebuie să-l primim în maxim 5 zile”, a declarat, pentru Jurnal.md, Sergiu Sârbu.
Anterior, reprezentanții PCRM au declarat, în repetate rânduri, că prin deschiderea secțiilor de vot suplimentare în străinătate guvernarea urmărește fraudarea referendumului și a alegerilor parlamentare și prezidențiale. Și asta pentru că cei de la guvernare nu ar fi asigurat, din timp, mecanismele necesare de securizare a voturilor.
La rândul lor, autoritățile au ținut să asigure că șansele pentru fraudarea referendumului sunt minime și că în secțiile de vot din străinătate fiecare partid va delega propriul reprezentant, pentru a fi asigurată monitorizarea din partea fiecărui partid politic.
Acum trei săptămâni, CEC a hotărât, la solicitarea Guvernului, ca pentru referendum să fie deschise 79 de secții de vot peste hotarele țării, în felul următor:

Italia - 20 secții de vot;
Federația Rusă - 6 secții de vot;
SUA și Canada - 6 secții de vot;
România - 5 secții de vot;
Germania - 4 secții de vot;
Portugalia - 4 secții de vot;
Marea Britanie și Irlanda - 4 secții de vot;
Grecia - 4 secții de vot;
Franța - 3 secții de vot;
Spania - 3 secții de vot;
Cipru - 1 secție de vot.

Potrivit CEC, fiecare secție de vot va fi formată din 7 persoane, dintre care un președinte, o persoană de la Comisia Electorală Centrală și alți cinci reprezentanți de la fiecare dintre partidele politice parlamentare.

De menționat că la alegerile parlamentare anterioare, peste hotarele țării erau deschise 32 de secții de vot.

Sursa: JURNAL.MD

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire